Zakaj sem dala odpoved v službi?

Vir slike: Splet

Zadnje čase ne mine dan, da ne bi zasledila zgodbe podobne moji. Zakaj ljudje z »dobrimi« službami damo odpoved? Zakaj sem pustila »dobro plačano« redno službo za nedoločen čas? In to pri 47ih? Si korajžna, mi pravijo. Ja, sem! Še kako dobro se namreč zavedam pomembnosti in minljivosti življenja.

Pa vendar, zakaj? Daleč od tega je razlog, da imam dobro vpeljano dejavnost kot samostojni podjetnik in samoumevno sledi perspektivna prihodnost. Nimam nič in imam vse. VSE! Denar ni moja motivacija. Delam kar znam in znanja ni malo. Predvsem pa delam to kar želim in kar me veseli (http://www.vidi.si in http://www.prmam.si). In tako se nekako nakaplja vsak mesec 🙂

Resnica vsekakor ni tako kruta kot se zdi 🙂 Po 30-letih, lahko napišem, res garaškega dela, od proizvodne delavke do vodje IT, s stalnim izobraževanjem ob delu, torej od gimnazijske maturantke do magistrice poslovne informatike, pred sabo enostavno nisem več videla novih izzivov ter razvojno raziskovalne entuziastične strasti. Začela sem se počutiti kot preveč obremenjeni, iztrošeni okostnjak pred računalnikom za pisalno mizo.

Vse to me je izčrpavalo, postajalo je stresno. Stres? Kaj je to? Ja, še nedolgo nazaj sem trdila, da je prednost, ko si starejši in imaš več izkušenj, tudi trda koža, ki jo z leti pridobiš. V večini primerov drži. Pri medsebojnih odnosih pa padem na celi črti. Tu sem zelo občutljiva. Zakaj? Zato, ker ne maram izkoriščanja, ne maram hinavščine, zahrbtnosti in laži! Vsak človek je vreden spoštovanja! Imam ogromno napak – vem da nisem najbolj potrpežljiva oseba – težko mi je namreč 4x isto razlagati isti osebi??!! Tudi, če sem prepričana, da je nekaj dobro za podjetje, me lahko prepričate v nasprotno z argumenti. Če jih argumentirano zavrnem potem se zadeva izpelje po moje. Če v timu ni odzivnosti, ustreznega sodelovanja, potem stvari izpeljem sama. Seveda se kasneje neodzivneži, odgovornosti zmuzljivi ljudje, najglasneje spotikajo ob izvedeno. Tako, in tega mi je bilo dovolj!

Desetletje življenja do upokojitve si zasluži bistveno več od životarjenja ob nečem, v kar ne verjamem več. Odprla sem vrata novim izzivom, ustvarjalnosti! In veste kaj, res se fajn diha 🙂

2 kometarja

Komentarji so onemogočeni.