» Če hočeš pozabiti svoje težave, potem obuj preozke čevlje.«

» Če hočeš pozabiti svoje težave, potem obuj preozke čevlje.«

(Kitajski pregovor)

Že v decembrskem izvodu našega časopisa smo pisali o projektu kupcu prilagojene obutve. Razvoj trekking obutve v treh variantah je bil v polnem razmahu. Začeli smo s prvim delom testiranj, z izbiranjem posameznikov iz baze izmerjenih stopal. Testiranja so pokazala kakšne čevlje bi uporabniki izbrali v trgovini. Rezultati testiranj so bili ugodni in pričakovani.

Naslednji korak, torej drugi del testiranj, pa je testiranje čevljev na terenu. Dolga, vendar zelo prijetna zima, z obilico snega, je preložila testiranja na pomladni čas. Pomembno je namreč, da čevlje testiramo v čimbolj raznolikih pogojih in ne le v snegu. Izbrali smo ljudi, ki trekking obutev res veliko uporabljajo in nekateri od njih so čevlje tudi že večkrat testirali. Izbrali smo gorske reševalce, planinske vodnike, nismo pa tudi pozabili na najbolj vestne obiskovalce Javorča. S takim izborom smo prepričani, da bodo čevlji res testirani pod vsemi mogočimi pogoji.

S projektom kupcu prilagojene obutve smo med prvimi v svetu, zato je bolje vsak korak dobro premisliti, da kasneje ne prihaja do nepotrebnih napak. Upam, da nam uspe odpraviti tudi vse težave, ki jih imamo z izdelavo kopit. V tem času, ko nastaja članek že čakamo na prve rezultate testiranj s terena, v času objave pa bodo tudi že znani in sprejete bodo vse odločitve potrebne za nadaljevanje projekta.