Z ljubeznijo naj bodo tlakovane vse poti življenja!

Z ljubeznijo naj bodo tlakovane vse poti življenja! (Jurij Popov; FB: 12.3.2015)

Ja, Gregorjevo je, naš praznik zaljubljencev. Ptički se ženijo, pomlad se prebuja. Lepo je.

Me je spomnil, da že dolgo nisem ničesar napisala. Pozabil je, da pišem svojo zgodbo, njemu, ki je zadnje čase v mojih mislih od jutra do večera, včasih pozno v noč. Mislil je na Blog, seveda.

Eno najbolj znanih in najlepših besedil o ljubezni se nahaja v Svetem pismu v 1. pismu Korinčanom 1Kor 13,1-13, ki ga je napisal apostol Pavel:

Ko bi govoril človeške in angelske jezike, ljubezni pa bi ne imel, sem postal brneč bron ali zveneče cimbale. In ko bi imel dar preroštva in ko bi poznal vse skrivnosti in imel vse spoznanje in ko bi imel vso vero, da bi gore prestavljal, ljubezni pa bi ne imel, nisem nič. In ko bi razdal vse svoje imetje, da bi nahranil lačne, in ko bi izročil svoje telo, da bi zgorel, ljubezni pa bi ne imel, mi nič ne koristi. Ljubezen je potrpežljiva, dobrotljiva, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje, ni brezobzirna, ne išče svojega, se ne da razdražiti, ne misli hudega. Ne želi si krivice, želi pa si resnice. Vse opraviči, vse veruje, vse upa, vse prenese. Ljubezen nikoli ne mine.

Ljubezen je …. življenje. Pustite ga živeti drugim brez omejevanja. Živite ga danes, ta trenutek. Imejte se radi!

Kaj praviš, bo to dovolj? Ne? Ok, drugič kaj več 😉

10408560_10205091875670414_1351731311676735017_n