Ko Zebre zaplešejo

Iskreno ganljiva, s pravo mero temperamenta, skratka, čudovita zgodba, predstava plesnega kluba Zebra. Plesna predstava Kolo časa, ki predstavlja razvoj plesa, če povzamem iz njihove zloženke, univerzalne govorice telesa skozi evolucijo vesolja in človeka, me vsekakor ni pustila ravnodušne. Seveda je k temu malo pripomogel moja “mali” bratranec, Janez Učakar, ki je odlično odplesal svojo točko na invalidskem vozičku med ostalimi plesalci. Ja, prav ste razumeli. Plesni klub Zebra ni le še en plesni klub. Med Zebrami so plesalci, ki premikajo meje mogočega, zanje ni ovir. In ta neverjetna energija je bila 14.2.2016, v Črni na Koroškem, del nas, ki smo na trenutke brez diha in s solzami v očeh spremljali njihovo predstavo.

Plesni klub Zebra

Izbor glasbe je bil super, super, super. Kako naj drugače napišem?. Že začetek je bil tako čustven, živ, ko vidiš le drobne lučke na odru, ki poplesavajo v ritmu glasbe in te od prevzetosti zmrazi po celem telesu. Glasba je res tista, ki te v eni uri dobesedno prilepi na stol in prislika vse podobe iz preteklosti kamnite kepe zemlje, od indijank, številnih vojn, žgečkljivega obdobja prohibicije, do danes, ko se pojavi vprašanje kakšna bo prihodnost? Ali lahko človek s harmoničnim plesnim izrazom in ljubeznijo do njega vpliva na prihodnost in prihodnost tistih, ki jih s svojim gibom požgečka v skritih kotičkih duše, kot pišejo v svoji predstavitveni zloženki.

Po vaši predstavi, Zebrice predrage, če to berete, vam lahko le potrdim. Ob tolikšni ljubezni do plesa, kot jo je bilo zaznati v vaši predstavi, je prihodnost svetla. Na nas in v nas ste prebudili tisto najboljše, ki nam je ljudem v osnovi dano. Vsi smo dihali in uživali z vami.

Hvala vam za čudovit večer!